Hortipoint Meer zeecontainers naar VK in aanloop naar brexit

  Meer zeecontainers naar VK in aanloop naar brexit

  0

  Shortsea-vervoerder Samskip verscheept in de aanloop naar de brexit opvallend meer zeecontainers naar het Verenigd Koninkrijk voor „gerenommeerde bedrijven die nog nooit eerder zaken met ons hebben gedaan”. De nieuwe klanten maakten voorheen gebruik van de veerdiensten over het Kanaal, zo meldt Andy Foulds, verkoopdirecteur voor het VK van Samskip.

  De IJslandse zeevrachtvervoerder lijkt daarmee de vruchten te plukken van zijn brexit-voorbereiding die begin 2017 werd gestart. Samskip zette toen grotere schepen in op haar routes tussen het VK en Rotterdam. Sinds dit jaar onderhoudt het bedrijf ook lijnen tussen Amsterdam en Hull en Antwerpen en Hull.

  Foto: Samskip

  Wegtransport dat via de veerboten in Engelse havens aankomt, moet volgens Foulds na de brexit rekening houden met vertragingen en wachtrijen. Voor zeecontainervervoer ziet het plaatje er gunstiger uit. De Britse havendiensten beschikken volgens Foulds over voldoende capaciteit om het langere inklaringsproces aan te kunnen.

  Quincy von Bannisseht
  Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

  Reageer op dit artikel

  avatar