’t Meihuus uitgeroepen tot beste levende tuin

  De beste levende tuin ligt in het Achterhoekse Breedenbroek. Dat is de uitkomst van de tuinverkiezing die vereniging Groei & Bloei dit jaar voor het eerst hield. Dit weekend kunt u de tuin zelf gaan bekijken, dan opent ’t Meihuus haar deuren voor publiek.

  Meihuus groei en bloei
  ’t Meihuus in Breedenbroek. (Foto: Groei en Bloei)

  Volgens de jury is landschapstuin ’t Meihuus ’het ultieme voorbeeld van een tuin waar je de natuur ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft. Er is veel ruimte voor planten en dieren zoals vlinders, bijen en vogels. Maar ook voor mensen is het genieten in deze tuin.’

  De royale tuin met minimale bestrating ligt rondom een 18e-eeuwse boerderij en heeft onder meer een moestuin, paddenpoel, bijenkasten, vijver, gazon en borders met een rijke variatie aan bloemen, bomen en heesters.

  Ter afsluiting van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek wordt op 15 en 16 juni het Open Tuinen Weekend gehouden waarin ruim 1.000 Groei & Bloei-leden hun tuinen openstellen voor publiek. Ook ’t Meihuus is dan open.

  Meer biodiversiteit in particuliere tuinen
  De tuinverkiezing is dit jaar voor het eerst gehouden met als doel meer biodiversiteit in particuliere tuinen te stimuleren. Via www.bezoekmijntuin.nl zijn drie finalisten geselecteerd. Deze tuinen zijn bezocht door een vakjury die de tuinen heeft getoetst aan de vijf pijlers van een levende tuin: bodem, dieren, energie, voedsel en water.

  Meihuus Groei en Bloei
  ’t Meihuus in Breedenbroek. (Foto: Groei en Bloei)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties