Nederland klimt naar eerste plaats beste e-commerce landen

  Nederland is naar de eerste plaats geklommen van de wereldranglijst van landen met de beste faciliteiten voor e-commerce. Dat werd onlangs tijdens de United Nations Conference on Trade and Development(UNCTAD) bekend gemaakt. Vorig jaar stond ons land nog op de vierde plaats. Op de index prijken naast Nederland nog zeven andere Europese landen.

  Om hoog te eindigen op de lijst van UNCTAD moet een land goed scoren op tal van aspecten die belangrijk zijn voor e-commerce. Nederland blinkt uit in zaken als: veilige internetservers, bezorgopties, digitale betaaldiensten en aantallen webshops.

  Shamika Sirimanne, directeur van de UNCTAD-divisie Technologie en Logistiek, stelt dat Nederland een topper is als het gaat om het aantal online shoppers. „Nederland kent het op een na hoogste aandeel online shoppers in de wereld. Zo’n 76% van de consumenten die ouder is dan 15 jaar winkelt online.” Van de Nederlanders gebruikt 95% inernet. Daarnaast beschikt vrijwel iedere volwassen Nederlander over een bankrekening en wordt iDeal door elke bank geaccepteerd als betaaldienst voor online aankopen.

  Betrouwbare postbezorging
  Met zijn toppositie verdringt Nederland Luxemburg van de eerste plek. Luxemburg is uit de top tien gevallen doordat de betrouwbaarheid van de postbezorging hard achteruit is gegaan. De tweede en derde plek in de e-commerce ranglijst worden bezet door Singapore en Zwitserland. In Singapore ging de betrouwbaarheid van de postbezorging omhoog doordat e-commerce gigant Alibaba daarin investeerde. Het internetgebruik en online winkelen bleef daarentegen achter. Zwitserland boekte vooruitgang op alle punten.

   

   

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  richard
  richard
  3 jaren geleden

  where is China?