Nieuw boek: Avontuurlijk tuinieren

  Egels, slakken, vogels, padden, rupsen en vlinders, welke dieren je in je tuin ook tegenkomt, zie ze als een compliment voor je tuin. Dit is één van de boodschappen uit het nieuwe boek ’Avontuurlijk Tuinieren’ van Nienke Plantinga van Magnolia Tuinontwerp en publicist Katja Staring.

  De twee nodigen de lezer uit om met andere ogen naar de tuin te kijken: die van de andere bewoners. Stap voor stap leggen ze uit hoe je van je tuin een gastvrije plek voor dieren en planten maakt en zo als het ware je eigen natuurgebied creëert.

  Verantwoorde stoeptegel
  Op 12 april werd het boek op kwekerij van Houten in Doorn feestelijk gepresenteerd. Staring (rechts op de foto) overhandigde daarbij een ’verantwoorde stoeptegel’ aan haar co-auteur Nienke Plantinga. De twee hebben elkaar namelijk ontmoet bij een cursus stenen stapelen van Stichting Tijd die de erfenis van wijlen Louis le Roy beheert. Plantinga: „Met het afval uit nieuwbouwwijken creëerde Le Roy nieuwe natuurgebieden!’’. Tijdens de cursus kwamen de twee op het idee om een boek te schrijven die een andere manier van tuinieren presenteert.

  Avontuurlijk tuinieren

  Toegankelijk
  Staring legt uit dat ze vooral een heel toegankelijk boek hebben willen schrijven, om zo veel mogelijk mensen te stimuleren te beginnen met avontuurlijk tuinieren. „Al zet je maar één stap voor jezelf, dat is een begin.’’ Het boek is echter ook zeker interessant voor hoveniers en tuinontwerpers, verzekert de auteur. De twee hebben daarom hovenier Arjan Jenema van Natuurvol Tuinen uit Workum – „een hovenier die al veel met natuur in de tuin doet’’ – bij het schrijven kritisch laten meelezen. Naast het boek is een speciale website in het leven geroepen, ook zijn de auteurs te volgen via @tuinavonturiers.

  Avontuurlijk tuinieren

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties