Samenwerkingsverband tussen veredelaars krijgt gezicht

  De veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding en Sion Young Plants laten met de lancering van het platform Breeding Accel iedereen weten dat zij hun kennis en research-capaciteit bundelen. Sneller en beter veredelen moet door de samenwerking mogelijk worden, zodat noviteiten ook sneller op de markt kunnen komen.

  De vier bedrijven hebben ieder hun eigen productenpakketten. Toch werken ze al enige tijd nauw samen op het gebied van veredeling. Door de niet-concurrerende genetica is de transparantie en samenwerking zelfs maximaal, melden de bedrijven bij de lancering van hun platform Breeding Accel. Bestaande kennis van R&D wordt al langer uitgewisseld en samen willen ze investeren in de nieuwste veredelingstechnieken. Die investering moet uiteindelijk voor ieder bedrijf hetzelfde opleveren: een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus, meer kansen om onderscheidende eigenschappen in producten te veredelen en kwalitatief beter uitgangsmateriaal.

  De insteek om de introductie van verbeterde cultivars te versnellen is bij Breeding Accel van toepassing op de volgende producten: roos, kalanchoë, spathiphyllum, curcuma, primula, ranunculus, cyclaam, campanula en phalaenopsis.

  Tijdens de Flower Trials van 12 tot en met 15 juni presenteren de veredelaars de samenwerking aan hun relaties. De website www.breedingaccel.com is reeds online.

  Tweede samenwerkingsverband binnen een jaar

  Breeding Accel is binnen een jaar de tweede samenwerking tussen veredelingsbedrijven met ieder een uniek productenpakket. Augustus 2017 maakten de veredelingsbedrijven Florensis (perkgoed/zomerbloemen), Gebr. Vletter & Den Haan (lelie) en Anthura (anthurium en phalaenopsis) bekend dat zij een strategisch samenwerkingsverband zijn aangegaan onder de naam GenNovation. Maart 2018 werd hun R&D manager Bart Brugmans aangenomen en april 2018 sloot Dekker Chrysanten zich aan bij GenNovation. Ook deze samenwerking is een platform dat kennisuitwisseling tussen de partners wil bevorderen en gebruik maakt van elkaar faciliteiten. GenNovation voert reeds projecten met kennisinstellingen en biotechnologie bedrijven.

  De afgevaardigden van de 4 veredelaars in Breeding Accel: (vlnr)Robert Ilsink (Interplant Roses), Ed Moor (Sion), Aad van der Knaap (KP Holland) Peter van de Pol (Schoneveld Breeding).
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties