Open Kwekerijdag 2021 krijgt vorm met alternatieve fietstocht

  Open Kwekerijdag Greenport Boskoop gaat dit jaar door op een andere manier dan gebruikelijk. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om met grote groepen over tuinen te wandelen. Daarom zal op zaterdag 19 juni van 10 tot 17 uur de Open Kwekerijdag gehouden worden in de vorm van een fietstocht langs kwekerijen in en rond Boskoop.

  De fietstocht voert langs én over twintig kwekerijbedrijven verspreid over Boskoop, Hazerswoude en Reeuwijk. De afgelopen tien jaar zijn deze gebieden al eerder bezocht tijdens de Open Kwekerijdag en voor dit jaar is er een selectie gemaakt uit de kwekerijen in deze omgeving.

  De Open Kwekerijdag is een dagje eropuit voor jong en oud. (Foto: Stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop)

  Stel zelf jouw fietstocht samen

  Om groepsvorming te vermijden, is er geen vaste route uitgestippeld. Hierdoor hebben deelnemers zelf de vrijheid om te kiezen welke bedrijven ze wanneer willen bezoeken. Met een speciale Open Kwekerijdag-fietsroutekaart kan er een mooie tocht uitgestippeld worden.

  De fietsroutekaart komt online op de site en Facebookpagina van de Open Kwekerijdag en ligt op 19 juni ook bij de deelnemende boomkwekerijbedrijven in papiervorm. De boomkwekerijen die meedoen zullen herkenbaar zijn aan een felgekleurd Open Kwekerijdag-logo langs de weg.

  Plantjes kijken en plantjes kopen

  Tijdens de tocht langs en over de kwekerijen is veel te zien. Bij diverse bedrijven staan informatiebordjes en door middel van pijlen wordt de route duidelijk aangegeven. Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om plantjes en een koffie/thee to go te kopen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties