Paprikakwekerij vormde ideale dekmantel voor heroïnelab

  Een paprikakwekerij in Bergschenhoek vormde in 2017 de dekmantel voor een laboratorium waarin op professionele wijze en op grote schaal heroïne werd gemaakt. De grondstoffen daarvoor werden afgeleverd bij een kwekerij in Berkel en Rodenrijs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste afgelopen woensdag gevangenisstraffen variërend van zes maanden tot acht jaar voor de twaalf betrokken verdachten die volgens Justitie samen een criminele organisatie vormden.

  Vier broers, hun zwager en neefje en nog zes verdachten stonden deze week terecht. Ze gebruikten in 2017 een tuinbouwbedrijf als dekmantel om stiekem drugs te produceren. In een klein lab tussen de paprika’s werd meerdere nachten ’gekookt’, als het gewone personeel naar huis was. In het bedrijf hadden de broers maar zijdelings interesse, blijkt volgens het OM uit hun eigen woorden. De levering van grondstoffen was ’belangrijker dan de hele toko’.

  Foto: Shutterstock

  Een van de grondstoffen was azijnzuuranhydride, een belangrijk bestanddeel om heroïne te kunnen produceren. Op de Nederlandse markt wordt het volgens het OM weinig verhandeld, zeker niet in grote hoeveelheden. Maar als tuinbouwbedrijf konden de broers met een smoes het relatief onopvallend bestellen.

  Kwekerij
  De broers lieten de grondstoffen afleveren bij een kwekerij in Berkel en Rodenrijs. De productie van de drugs vond plaats op een kwekerij in Bergschenhoek. Elke avond werden de grondstoffen in grote vaten heen en weer gereden, 3.800 liter in totaal. Naar schatting werd per nacht 80 kilo drugs geproduceerd, goed voor een straatwaarde van €2 miljoen.

  Op 17 augustus 2017 deed de politie uiteindelijk een inval bij het bedrijf. Er werd op dat moment niemand aangetroffen of aangehouden. Wel kon het laboratorium worden ontmanteld. Begin oktober 2017 was het onderzoek zo ver gevorderd dat de verdachten konden worden aangehouden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties