Duitse tuinbranche start petitie: 1 maart moeten tuincentra open


  In Duitsland heeft een aantal vooraanstaande partijen in de tuinbranche een petitie gestart. Zij streven naar opening van tuincentra en bouwmarkten op 1 maart. Nederlandse tuincentra zetten via Tuinbranche Nederland in op opening vanaf 3 maart.

  ’Het is tijd dat we vechten voor een landelijke opening van de tuinbranche op 1 maart’, zo melden de deelnemende partijen. Op vrijdag 12 februari startten zij een petitie waarmee zij politieke druk willen uitoefenen. Deelnemende partijen zijn onder andere Verband Deutscher Garten-Center (VDG), NBB egesa en Sagaflor. De petitie is inmiddels door ruim 7.600 mensen getekend.

  De initiatiefnemers zeggen zich te richten op een dialoog met de politieke besluitvormers. Daarom hebben zij besloten om niet deel te nemen aan de rechtzaak voor gelijkheid die momenteel door andere partijen in Duitsland wordt gevoerd. „Naar onze mening zijn we beter uit als we de rustige weg kiezen. We willen met de regeringen van de deelstaten praten en een beroep doen op het gezonde verstand.”

  Bekijk hier het initiatief.

  Nederlandse tuincentra zetten in op 3 maart

  Tuinbranche Nederland hoopt dat Nederlandse tuincentra vanaf 3 maart weer open kunnen. Daarbij zegt de branche in aanvang te willen werken met één klant per 40m², dat klanten alleen winkelen en gericht komen, en dat er wordt gewerkt met een duidelijk veiligheidsprotocol en een stringent deurbeleid.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties