Rabobank bundelt kennis over boomkwekerij

  De Rabobank vormt een expertiseteam boomkwekerij. Het team bestaat uit medewerkers van lokale Rabobanken die veel van de boomkwekerij afweten en er voornamelijk hun klanten hebben. Die medewerkers gaan nauwer samenwerken. Het doel is om boomkwekerijklanten nog beter van dienst te zijn, zegt sectormanager Dave Marcus.

  Het team kwam deze week voor het eerst bijeen in Opheusden. Ze hebben daar werkafspraken gemaakt over hun onderlinge samenwerking. Daarnaast zijn twee bedrijven bezocht en is met de kwekers gesproken over de ontwikkeling van hun bedrijven, ontwikkelingen in de sector en wat zij belangrijk vinden in het contact met hun bank; in beide gevallen overigens toevallig niet de Rabobank.

  Relatie

  In de gesprekken ging het onder andere over de gunstiger omstandigheden op de markt, de Brexit, hoe moeilijk het is om samenwerking te zoeken met andere boomkwekers en het niveau van het ondernemerschap in de branche. Als belangrijk knelpunt voor de toekomst is gesproken over de beschikbaarheid van goed geschoold personeel; terwijl nota bene in een ruimte naast waar de Rabomedewerkers vergaderden een klaslokaal vol mbo-leerlingen een les volgde.

  De kwekers die het Rabobankteam bezocht roerden beiden het belang van een goed persoonlijk contact met de relatiemanager van de bank aan. Dat laat wel eens te wensen over omdat er vaak personele wisselingen zijn. Dat geldt ook voor de Rabobank, geeft Dave Marcus toe. Hij hoopt dat het expertiseteam een bijdrage kan leveren om dit op te lossen. Juist de leden van dit team moeten vertrouwde gezichten worden in de sector en een rol gaan spelen in het contact tussen de lokale bank en de boom- of vaste plantenkweker.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties