Reindert van Braak overleden

  Geheel onverwacht is op 31 juli, tijdens zijn vakantie in Italië, Reindert van Braak overleden. Hij was sinds 2007 boomtechnisch adviseur bij Bomenwacht Nederland en een van de eerste European Tree Technicians van Nederland.

  Van Braak was de grondlegger van BomenT, de bomentoets voor waterkeringen. Hij wist als geen ander hoe je boomtechnische kennis kon vertalen naar dijktechnische kennis. Ook was hij betrokken bij het monitoringsprogramma naar onbekende boomaantastingen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Jarenlang bestudeerde hij samen met de opdrachtgever verschillende aantastingen.

  Kweekvijver

  Van Braak werd alom gewaardeerd vanwege zijn grote vakkennis en zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Hij wilde van betekenis zijn voor anderen en droeg zijn kennis graag over aan jonge vakgenoten. Hij was dan ook betrokken bij het opzetten van de Kweekvijver, het leertraject van Bomenwacht Nederland waar hij trainees de kneepjes van het vak bij bracht.

  Vanuit zijn specialismen bodem en aantastingen werkte Van Braak mee aan een aantal artikelen in Tuin en Landschap, onder meer over groeiplaatsinrichtingen en onbekende boomaantastingen. Reindert van Braak is 53 jaar oud geworden.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties