Schade door eerste storm van 2018 flink, maar niet uitzonderlijk

  De schade door de zware westerstorm die woensdag over ons land raasde, bedraagt volgens een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars zo’n €10 miljoen. Toch valt dat de verzekeraars mee. Een woordvoerder noemde de storm flink, maar niet uitzonderlijk.

  Rotterdam
  Een rondgang langs enkele boomverzorgingsbedrijven en boomrooierijen in verschillende delen van het land, levert hetzelfde beeld op. „Het was zeker niet bijzonder druk. Wij zijn alleen opgeroepen door de gemeente Rotterdam”, laat Dirk Doornenbal van de Nationale Bomenbank weten. „Daar was wel flinke schade door omgevallen bomen, met name in Feijenoord en IJsselmonde, en zijn we met twee ploegen aan de gang gegaan.”

  Populier op drie huizen
  Ook bij Boomrooierij Weijtmans stond de telefoon niet roodgloeiend. „Gisteren kregen we alleen een melding van een populier van een ton of 12, die op drie huizen is gevallen in Schiedam. Vandaag kregen we nog wel een paar telefoontjes uit onder meer Eindhoven, Vught en Tilburg waar toch schade bleek te zijn”, laat directeur Kees Weijtmans weten.

  Extra inzet van personeel was niet nodig volgens de boomrooier: „De helft van ons personeel heeft nog vakantie, maar de andere helft kon vanaf hun reguliere werk uitrukken naar de spoedgevallen. Zelf ben ik op pad geweest naar een aantal van onze klussen in het land, en ook langs de kust leek het mee te vallen met het aantal omgewaaide bomen. Wel hebben we een klus in Middelburg, waar we gisteren zouden beginnen, even uitgesteld.”

  Drenthe
  Boomrooierij P. Veenstra uit Nijensleek in Drenthe kreeg alleen een paar telefoontjes van particulieren. „Ook hier viel het mee, we hadden na de weerswaarschuwingen wel meer schade verwacht”, laat een medewerkster weten.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties