Sinds corona veel meer vraag naar huurwoning met buitenruimte

  Wie op zoek is naar een huurhuis wil sinds de uitbraak van corona veel vaker een huurwoning met buitenruimte. Huurwoningen.nl meldt dat na analyse van zoekopdrachten op deze site. De zoektermen ‘balkon’ en ’tuin’ zijn vanaf april 2020 elke maand vaker gebruikt dan in dezelfde maand in 2019.

  Veel vraag huurwoning met buitenruimte

  Zo is afgelopen april 36,2% vaker naar huurwoningen met een tuin gezocht dan in april 2019. In mei was de toename ten opzichte van twaalf maanden eerder 42,6%. Naar huurhuizen met een balkon is in april zelfs 77,7% vaker gezocht dan in die maand in 2019. In mei bedroeg dit verschil 81,3%. Ook de maanden juni tot aan december zien een toename van het gebruik van deze zoektermen.

  In de maanden vóór de uitbraak is er juist minder gezocht naar een huurwoning met buitenruimte. Volgens Rogier Alkemade, directeur van Huurhuizen.nl, zijn mensen door de druk die op de huizenmarkt staat eerder bereid om concessies te doen. De komst van corona heeft de prioriteiten van woningzoekenden echter duidelijk veranderd volgens Alkemade.

  Zelfde beeld omzetten tuincentra

  De cijfers de de website van Alkemade presenteert, geven hetzelfde beeld als de omzetten van tuincentra. Deze waren in de eerste helft van vorig jaar 29% hoger dan in de eerste helft van 2019. Al deze cijfers geven het signaal af dat, nu er steeds minder buitenshuis mogelijk is, de tuin of het balkon wordt aangegrepen om van het huis echt een thuis te maken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties