Taakstraf voor bestuurder hoogwerker na treinongeval

  De bestuurder van de hoogwerker, die vorig jaar bij Dalfsen een treinongeluk veroorzaakte, is tot 100 uur taakstraf veroordeeld door de rechtbank in Zwolle.

  De man was vorig jaar februari bezig met boomrooiwerkzaamheden langs het spoor. Toen hij met zijn hoogwerker het spoor overstak, kwam deze in botsing met een trein. De machinist van de trein kwam bij het ongeluk om het leven.

  De bestuurder van de hoogwerker werd door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval met dood en letsel ten gevolge.

  Dienstregeling

  De rechtbank oordeelde dat de man vooraf de dienstregeling had moeten raadplegen. Doordat de hoogwerker zo langzaam het spoor overstak, was het nu een onverantwoorde gok, aldus de rechter. De bestuurder wordt daarom ‘aanmerkelijke onvoorzichtigheid’ verweten.

  Tegen de bestuurder was 240 uur taakstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar geëist. De rechtbank oordeelde echter dat de leidinggevende van de man mede-verantwoordelijk was en legde daarom 100 uur taakstraf op.

  Bekijk hier een animatievideo van Nu.nl waarop het ongeluk is gereconstrueerd (filmpje start na reclame).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties