Treeport: ’Nieuwe burgemeester spreekt ons aan’

  Zundert krijgt met Joyce Vermue een nieuwe burgemeester. „Ook al bemoeien we ons als Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert niet met de invulling van de lokale politiek, de beschrijving van de nieuwe burgemeester is in ieder geval aansprekend”, aldus David Bömer, voorzitter Treeport.

  „Wij zijn, net als vele Zundertenaren en Treeportleden, erg benieuwd naar de kwaliteiten en standpunten van de nieuw te benoemen burgemeester. De beschrijving zoals gegeven bij de presentatie van afgelopen donderdag is in ieder geval aansprekend”, aldus Bömer.
  „Met de huidige burgemeester hebben we een goede verstandhouding. Het spreekt voor zich dat we ons zullen inzetten om ook met de nieuwe burgemeester een goede verstandhouding te onderhouden, ongeacht politieke kleur, afkomst of andere omstandigheden die haar functioneren kunnen bepalen.”

  Vermue volgt Poppe-de Looff op

  Op 9 mei heeft de gemeenteraad van Zundert de nieuwe burgemeester voorgedragen. Joyce Vermue is de beoogd opvolger van Leny Poppe-de Looff als burgemeester van Zundert.

  Vermue (33) komt uit Zeeland en werkt sinds 2017 als strategisch adviseur en teamleider Beleid & Kwaliteit bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Daarvoor is anderhalf jaar lid geweest van de Tweede Kamer voor PvdA. De meeste werkervaring heeft zij als manager Beleids- en Bedrijfsvoering en directielid bij de Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen.

  De vertrouwenscommissie noemt Vermue een energieke, dynamische, talentvolle en gedreven jonge vrouw met visie. Samenwerking, de verbinding zoeken en goed luisteren zijn sterke eigenschappen. Ze weet wat er speelt in Zundert en welke uitdagingen er zijn. Daarnaast beschikt zij over het juiste integriteitsgevoel, is meer dan gemiddeld bestuurlijk sensitief, analytisch sterk, is een visionair en heeft een goed ontwikkelde organisatie-gevoeligheid, aldus de vertrouwenscommissie.

  De installatie van Vermue vindt, na het te verwachten Koninklijk Besluit, plaats op 3 juli 2019. Op dat moment heeft Zundert de jongste burgemeester van Nederland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties