Trias Westland boort zijtak wegens breuk in bodem

  Trias Westland is vorige week gestart met het boren van een vertakking vanaf ongeveer 150 meter diepte. De reden is dat de boorkop stuitte op een natuurlijke breuk in de bodem op 1.188 m diepte, waardoor de boorvloeistof snel wegliep. Dit heeft ertoe geleid dat het boorgat korte tijd droog heeft gestaan en deels is ingestort. Er zijn verschillende pogingen gedaan om de breuk te dichten. Dit is uiteindelijk gelukt.

  Boorapparatuur verloren gegaan
  „De hoop was dat we na het dichten van de breuk de druk in de put konden opbouwen en het ingestorte deel weer vrij konden maken”, meldt de organisatie. „Helaas lukte dat niet. In overleg met alle specialisten is geconcludeerd dat er geen andere technische mogelijkheden meer waren om het boorgat vrij te maken. Met als gevolg: verlies van het grootste deel van de tot dan toe geboorde put, inclusief de boorapparatuur die onderin de put zit.” Inmiddels is dit boorgat afgedicht met cement.

  Vorige week is gestart met het boren van een vertakking vanaf ongeveer 150 meter diepte. De boring bevindt zich nu op circa 1.100 meter diepte. Afgelopen dagen is gestart met het inbrengen van de casing in deze sectie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties