Varend Corso blijft aangename happening

  Het Varend Corso Westland trok afgelopen weekeinde naar schatting ruim 550.000 bezoekers. Het gunstige weer, zonnig, droog en niet te warm, maakte drie dagen varen voor zowel deelnemers als toeschouwers tot een aangename happening

  De 22e editie van het Varend Corso Westland had als thema WOW!. Een abstract thema, getuige de creaties op de boten: er was nauwelijks een rode draad te herkennen. Het ging van een complete circusact tot een live-optreden van ‘Lady Gaga’ en van Jungle Book tot Dia de los Muertos. Zelfs Game of Thrones en Pinokkio waren van de partij. Het maakte de happening niet minder succesvol, getuige de opkomst en reacties langs de waterkant. Het driedaagse spektakel, waarbij 80 kilometer wordt afgelegd op de vaarten tussen Vlaardingen, Delft en al kernen van gemeente Westland, trekt al enkele jaren meer dan een half miljoen bezoekers.

  56 versierde vaartuigen

  De Westlandse burgemeester Bouke Arends opende vrijdag 2 augustus het Varend Corso Westland. De 56 met bloemen, planten en groenten versierde vaartuigen, ook de sleepboten, reclameboten en boten van de organisatie waren opgetuigd met producten uit Westland, varen volgend jaar wellicht ook door Den Haag. Zowel de corso-organisatie als de gemeente Den Haag zien de stoet komend jaar graag door de Hofstad varen. De komende maanden wordt er door de betrokken partijen verder over gesproken. Het thema van het Varend Corso 2020 is al bekend: It’s Showtime!.

  Kern Honselerdijk wint twee prijzen

  De corsoboot van de Westlandse kern Honselersdijk, een veelkleurige Chinese Draak, inclusief sleepboot als ‘staart’, won dit jaar zowel de publieksprijs als de vakprijs in de categorie niet-commerciële boten. De kern Watering won met haar uitvoering van Dia de los Muertos (Dag van de doden, een Zuid-Amerikaanse herdenkingsdag)-boot prijs voor  de figuratieprijs. Die was dit jaar een prooi voor van dorpskern Wateringen.  De beste commerciële boot was van Van den Bos Flowers, die Game of Thrones verbeeldde. De arrangeur van deze boot, Lily Beelen, won de prijs voor de Johan Huisman Bindersprijs.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties