Zeven nominaties voor Steenbreektrofee

  De jury van de Steenbreektrofee heeft zeven projecten genomineerd. Door de coronapandemie is de jury dit jaar online langs geweest bij de genomineerden. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 22 september tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht.

  De uitreiking van de Steenbreektrofee vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Vorig jaar ging de uitreiking niet door wegens de coronapandemie. Dit jaar waren de inzendingen zeer divers, waardoor is gekozen voor een beoordeling in twee categorieën.

  Genomineerden Steenbreektrofee – Burgerinitiatieven

  1. De Laarhorst Vergroend Arnhem
  2. Steenbreekvirus Harderwijk
  3. 1000 Geveltuinen Rotterdam
  4. Ex aequo Bewonersgroep Arnhems Hart

  Genomineerden Waarderingsprijs – Professionals

  1. Droogdok Huizen
  2. Ik groen het Heerlen
  3. Klimaatregelen Euvelgunne Groningen

  Inspirerend en innovatief

  Stichting Steenbreek is middels een prijsvraag op zoek naar innovatieve en inspirerende initiatieven die aantonen hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Deze initiatieven hebben betrekking op de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid en leveren een positieve bijdrage aan klimaatadaptatie. Hierbij staat het sociale domein, met het thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’, centraal.

  Eerdere winnaars van de Steenbreektrofee zijn Spijk, Laarbeek, Leeuwarden en Den Haag. De Steenbreektrofee voor 2022 wordt uitgezet aan het einde van dit jaar.

  Winnaar Steenbreektrofee
  De gemeente Laarbeek won de Steenbreektrofee in 2018
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties