Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • OMSLAGARTIKEL: Sleutelen aan een spectrum op maat

  Schermmiddelen met speciale functies, die het licht diffuus maken of de warmte weren worden steeds meer gebruikt. Ondertussen zijn er ook coatings op de markt die in de winter meer licht moeten doorlaten, zoals antireflectie en anticondens. En over een paar jaar weten we alles over het effect van lichtkleuren op de plant. Schermen wordt een kwestie van maatwerk. Wat is de laatste stand van zaken?

 • FOCUS: Snijanthurium verdient meer

  Snijanthurium is voor veel kwekers al jaren een onrendabele teelt. Ondertussen verandert de afzetmarkt snel. Ook de rol van de veilingklok wijzigt en snijanthurium is traditioneel een klokproduct. Genoeg redenen voor 95% van alle actieve telers om zich te verenigen in coƶperatie XAnthu om met ketenpartners aan die punten te werken. Stap voor stap naar een rendabele keten voor iedereen.

 • BEDRIJFSSCAN: Bol in de vaas in plaats van op de pot

  Hoe krijg je bol-op-pot met een exclusieve, nieuwe uitstraling in een groot aantal afzetsegmenten? Maarten van der Hoorn van kwekerij Amstelzicht denkt dat glazen vazen daar een prima middel voor zijn. De bollen teelt hij op water en in de vaas krijgen ze ook een slok mee. Dit jaar narcis en tulp op water, in plaats van op pot. Met bol en al.

 • VAKGELUIDEN: Uitsorteren planten voor het nieuwe seizoen is gebeurd

  In de oude kas is het uitsorteren van planten begonnen voor het nieuwe seizoen. De enkele dode planten worden weggegooid en de niet-bewortelde planten krijgen een tweede kans in de kas. De rest van de planten wordt in trays gezet waarbij Jeroen van der Meer twee maten aanhoudt die 10 cm in hoogte van elkaar verschillen.