Gemeente Hilversum zoekt junior adviseur

  Gemeente Hilversum is op zoek naar een:

  Junior adviseur natuur, landschap en ecologie

  (28 uur)

  Hilversum is de Mediastad in het Groen. Hilversum staat voor uitdagende opgaven op het gebied van biodiversiteit, klimaatadaptatie, energietransitie, wonen, werken en mobiliteit. De groene kwaliteiten van Hilversum zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt.
  Vind jij het een uitdaging om gegevens over natuur, landschap en ecologie in de gemeente te verzamelen, te beheren en erover te communiceren? Ben jij graag een vraagbaak voor bewoners en organisaties op het gebied van stadsnatuur en natuurinlcusief bouwen en kun jij hier goed advies over geven? Dan kijken wij uit naar je reactie!

  Wat houdt je functie in?

  Monitoring en samenwerking op natuur, landschap en ecologie op beleidsniveau in Hilversum. Het groene karakter van Hilversum is één van de factoren waarom mensen hier willen wonen en werken, misschien zelfs wel de belangrijkste. In een peiling onder het burgerpanel over de omgevingsvisie komt het onderwerp Groen als belangrijkste naar voren. Onder landschap verstaan we onze leefomgeving, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

  Je werkt samen met de twee adviseurs Natuur, Landschap en Ecologie en met meerdere collega’s aan je eigen beleidsveld, maar ook aan “flankerende” onderwerpen op het gebied de leefomgeving. Wij verwachten van jou dat je de samenhang in het groenbeleid aanbrengt door enerzijds mee te werken in concrete projecten en anderzijds het overkoepelend integrale beleid te actueel te houden.

  Wat ga je concreet doen?

  • Je werkt mee aan het nieuwe Programma Groen, de actualisering van het beleid voor natuur, landschap en ecologie, met als belangrijkste motivering het belang van een groene stad voor een gezonde leefomgeving;

  • Je staat voor de relatie tussen groen, natuur en landschap en andere beleidsterreinen. Denk aan de rol van groen in buurten, groen en bewonersparticipatie. Of de relatie tussen groen en de energietransitie (natuurinclusief bouwen, fossielvrij, zonnepanelen en beschaduwing door bomen, zonneweides etc.). Stedenbouw, Cultuurhistorie, Duurzaamheid zijn enkele van de andere beleidsterreinen waarmee je samenwerkt aan de fysieke leefomgeving van Hilversum;

  • Hilversum wil de biodiversiteit binnen en buiten de stad vergroten: jij draagt bij met concrete kennis en vertaalt dit in praktisch beleid. Je enthousiasmeert de inwoners van Hilversum om hun bijdrage te leveren aan het vergroenen van Hilversum en maakt deze initiatieven zichtbaar op bijvoorbeeld Open Hilversum;

  • Je toetst actuele vragen en opgaven aan het groenbeleid en denkt mee aan oplossingen;

  • Je verzamelt en verwerkt data over natuur, landschap en ecologie en toetst dit aan het beleid;

  • Je adviseert bij projecten over natuurinclusief bouwen.

  Wat wij van je vragen

  • Je  hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van natuur en landschap en hebt een WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt tussen 0 en 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van natuur & landschap in de afgelopen vijf jaar;

  • Je hebt kennis van relevante wetten en regelgeving;

  • Je hebt ervaring met ArcGIS of vergelijkbare dataverwerkingsprogramma’s;

  • Je hebt ervaring met participatie;

  • Je hebt affiniteit met natuur, landschap, openbare ruimte, groen en klimaat.

  Wie ben je?

  Je hebt voldoende ondernemingszin en creativiteit om nieuwe zaken aan te pakken en voorstellen te doen voor verbetering. Je kunt afstand nemen van de dagelijkse praktijk en bekijkt zaken in een breder verband. De consequenties van acties of ontwikkelingen op de lange termijn houd je hierbij constant in het oog. Een scherp omgevingsbewustzijn en het kunnen inspelen op deze ontwikkelingen zijn essentieel. Je kunt beleid naar uitvoering vertalen, werkt gestructureerd en kunt zaken afronden. Je hebt het vermogen om mensen en hun belangen te verbinden. Door je goede communicatieve vaardigheden kun je stimulerend en overtuigend optreden. Je hebt een open houding naar de inbreng van anderen. Verder ben je analytisch en probleemoplossend ingesteld.

  Hoe ziet je nieuwe team eruit?

  Je komt te werken bij afdeling Leefomgeving bij het team Ruimtelijke Kwaliteit of het team Leef- en Vestigingsklimaat. Dit team bestaat uit vakinhoudelijke experts en beleidsadviseurs die de organisatie vanuit hun specifieke vak inhoud ondersteunen en adviseren. Zij werken samen met diverse partners aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Van strategisch niveau tot details. Ook buiten je team onderhoud je contacten, zoals met bestuur, burgers, projectontwikkelaars, ondernemers, ingenieurs- en adviesbureaus, stedenbouwkundige bureaus, landschapsarchitecten, architecten en collega’s in de organisatie.

  Gemeente Hilversum

  Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken altijd de dialoog met de inwoners en andere doelgroepen. Onze werkwijze kenmerkt zich door: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken.

  Wat bieden wij je?

  • Je krijgt een dienstverband van 28 uur per week;

  • We gaan met elkaar een jaarcontract aan met de mogelijkheid deze daarna te verlengen;

  • Jouw salaris valt in schaal 9, wat minimaal € 2.756,= en maximaal € 4.048,= bedraagt per maand op basis van 36 uur per week. Uit je wens aan ons en in samenspraak met jou schalen wij je in;

  • Bovenop het genoemde salaris krijg je 17,05% aan Individueel Keuzebudget (IKB), dit budget kun je maandelijks laten uitbetalen of inzetten voor verschillende doeleinden;

  • Je bouwt een goed pensioen op bij het ABP;

  • Je hebt de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen krijg je korting;

  • Je kunt kiezen uit een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie als persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo hebben wij onder andere de Hilversum Academie een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers waar je vanaf je eerste werkdag zelf gebruik van kunt maken.

  Wil je meer informatie?

  Stuur gerust een Whatsapp berichtje of bel naar Daniël Wolters Teammanager Ruimtelijke Kwaliteit 06-12 14 47 00.

  Interesse?

  Voor nu heb je de mogelijkheid om tot en met 31 december 2021 te reageren via ozne sollicitatiepagina. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek. Bij geschiktheid bestaat dan de mogelijkheid dat de vacature eerder wordt gesloten. Twijfel daarom niet en reageer direct op deze mooie functie!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties