Batouwe zet activiteiten FrieseSpil verder

Batouwe Boomkwekerijen zet per 1 juli 2016 de activiteiten voort van FrieseSpil Boomkwekerij. Ook Boomkwekerij Krimp is hierbij betrokken, zo laten de bedrijven weten.

Jaap de Jong (62) van FrieseSpil overwoog om het bedrijf in Vrouwenparochie op termijn te stoppen. Door de overname blijft het aparte sortiment behouden. De Jong gaat ook mee over; hij wordt bij Batouwe sortimentsadviseur. „Hierin kan ik mijn ei kwijt”, zegt De Jong. „Ik blijf actief in het mooiste vak dat er is.”

Onder de paraplu van Batouwe (met Dodewaard als hoofdlocatie) worden de activiteiten van FrieseSpil ook door boomkwekerij Krimp voortgezet. Dit bedrijf van Michel Krimp in Schijndel is gespecialiseerd in het zaaien en opkweken van bomen en onderstammen.

Bij het verzamelen en selecteren van zaad is daarnaast boomkweker Gerbert Klein Wassink betrokken.

FrieseSpil staat in de sector bekend om innovaties. Het bedrijf was een van de eerste met spillenteelt in potten onder glas. In het 35-jarig bestaan heeft het tevens een uniek sortiment laan- en sierbomen opgebouwd, aldus Henk Huibers van Batouwe. „Innovaties van FrieseSpil hebben de sector positief veranderd.”