Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • Branche getroffen door corona

  De boomkwekerijsector is keihard geraakt door de uitbraak van corona. In grote delen van Europa zijn winkels dicht en dat zorgt voor stilvallende export richting retailers. De aanlegmarkt heeft vooralsnog het minst last van omzetverlies. Zes verhalen over afzet in crisistijd.

 • Kabinet komt met breed pakket aan steun voor bedrijven

  Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het corona­virus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Voor de land- en tuinbouwbedrijven komt er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal onder de regeling Borgstelling MKB-Landbouw­kredieten (BL).

 • Mastspuit verlangt met spoed doorontwikkeling

  Vanaf 1 januari 2021 geldt de 75%-driftreductie-eis ook voor hoge laanbomen. Dat staat al een paar jaar wettelijk vast. De mastspuit is voorlopig de enige driftreducerende spuittechniek die aan de eis voldoet, maar er is nog maar één experimenteel prototype dat acht jaar lang nooit meer is gebruikt. Wat nu?

 • Corona geeft fruit uit eigen tuin boost

  De consumentenmarkt voor vruchtbomen leek afgelopen jaar stabiel te zijn geworden, na jaren van groei in zowel de vraag als het aanbod. Als gevolg van de coronacrisis komt er weer een stijging in de vraag. De vraag verandert zelf ook.