Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • Green Contor is 10 jaar tuincentrumleverancier

  Jana Kurniawan begon tien jaar geleden met Green Contor. Zij zag dat andere handelaren in Noord-Duitsland, naast hun handelsbedrijf, ook een kwekerij hadden. Daarmee waren deze bedrijven in haar ogen niet onafhankelijk. Het werd volgens haar de kracht van Green Contor: een onafhankelijke plantenleverancier die veel aandacht heeft voor de klant.

 • 'Mooi moment om weer met planten en klanten bezig te zijn’

  Henk Raaijmakers (61) gaat na 14 jaar stoppen met zijn bestuurswerk voor de Nederlandse boomkwekerij. Hij blijft nog wel verbonden aan het LTO-bestuur. Ook in de internationale belangenbehartiging blijft de kweker actief, en waarschijnlijk ook in een topfunctie.

 • Delphy schaalt onderzoek op

  Delphy gaat nu voor de boomteelt en vaste plantenteelt onderzoek uitvoeren op een splinternieuwe eigen locatie in Hazerswoude-Dorp. Behalve modern is de locatie veel groter dan de oude gehuurde plek in Boskoop, zodat Delphy er flink vooruit kan in de toekomst. „Praktijk­onderzoek zie je weer een stuk ontwikkelen”, aldus teammanager René van Tol.

 • Intratuin krijgt voet aan de grond in Duitsland

  Voor tuincentrumketen Intratuin zijn de groeikansen in Nederland beperkt. Anders ligt dit in Duitsland. Daar groeide het afgelopen jaar het aantal franchisenemers van drie naar tien. „We hebben in heel Europa gezocht en zijn uitgekomen bij Intratuin”, zegt Rainer Ostmann. Hij bouwde vorig jaar zijn vijf tuincentra grotendeels om van Grün Erleben naar Intratuin.