Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • Droogtetolerant sortiment wint langzaam terrein bij tuincentra

  Een toenemend aantal retailers ziet brood in het aanbieden van droogtetolerant sortiment. Vooralsnog zijn bijen en vlinders op de winkelvloer een veel belangrijker thema. Maar met de droogte van vorig jaar én die van dit jaar lijkt droogte als thema op termijn onontkoombaar.

 • Rijnbeek Vaste Planten bestaat tachtig jaar

  Een nieuw logo, een nieuwe bedrijfsnaam en natuurlijk een feest. Rijnbeek Vaste Planten bestaat tachtig jaar en het bedrijf heeft boomkwekerijvakbeurs Plantarium aangegrepen als moment om dat te vieren en hun nieuwe logo wereldkundig te maken.

 • Niets gedaan tegen meeldauw en luizen

  Aan gewasbescherming hoeft Paul Bressers tot nu toe niet veel te doen. „De ziektedruk valt mee”, zegt hij tussen rijen Acer platanoides ’Crimson Sentry’ en Acer campestre ’Elsrijk’ in. ’Crim­son Sentry’ is meeldauwgevoelig. „Er zit wel wat in, maar ik heb er niets tegen gedaan. De groei zit er nog goed in.” Tegen luizen in beuk is ook niet gespoten. „We hebben gewoon gewacht op lieve­heersbeestjes.”

 • Veel vraag naar Rhododendron

  De vraag naar Rhododen­dron is dit jaar misschien wel groter dan ooit. Dit mede door de warme en droge zomer van vorig jaar. Hierdoor zijn veel Rhododendron in tuinen verdroogd en worden dit jaar vervangen.