Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • Druppelirrigatie neemt toe

  De Nederlandse boomkwekerij past in toenemende mate druppel­irrigatie toe, maar het gaat volgens toeleveranciers van systemen nog niet zo hard als in de fruitteelt of in het buitenland. De toepassing verschilt wel per teelt. Er is ook variatie in druppelslangen.

 • ’Mensen met arbeidsbeperking zijn aanwinst voor ons bedrijf’

  Laurierkwekerij Gova heeft tien mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Daardoor hoeft het bedrijf geen Polen en Roemenen meer in te schakelen. Het bevalt zo goed dat ze als ambassadeur aan collega’s de voordelen willen laten zien.

 • Compost opwaarderen voor betere bodemkwaliteit

  Een goede compost is een waardevolle bodemverbeteraar en het gebruik van compost past goed bij de kringloopgedachte. Binnen Europa is een interregionaal samenwerkingsproject Soilcom gestart met als doel dat boomkwekers, bollentelers en groentetelers de bodemkwaliteit verbeteren door toepassing van specifieke compost.

 • Hoe gaan de najaarsbeurzen eruitzien in tijden van corona?

  Afblazen, uitstellen of aanpassen? Plantarium gaat niet door en andere najaarsbeurzen zoeken naar wegen om toch klanten te kunnen ontvangen. Een ding is zeker: veel beurzen krijgen dit najaar – áls ze al doorgaan – een ander uiterlijk dan voorheen.