Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • ’Kweken is gewoon wetenschap, het gaat niet om spieren’

  Een vrouw als eigenaar van een boomkwekerij, dat komt internationaal niet vaak voor. In het team van Eriksbo Plantskola zijn vrouwen zelfs in de meerder­heid en hebben de leiding. Miriam Dovrén, de eige­- nares van een Zweedse boomkwekerij, haalt er bijna haar schouders over op. „Het heeft zich zo vanzelf ontwikkeld.”

 • EU-Plantgezondheidsverordening per 14 december

  De meeste regels uit de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening zijn al jaren geleden vastgesteld, maar sommige regels en uitzonderingen waren dat medio dit jaar nog niet. Hoe staat het er nu mee, vlak voordat de nieuwe verordening en het nieuwe paspoort ingaat? De NVWA legt de stand van vijf issues uit.

 • Tiende Rassenlijst Bomen uitgebreid

  Na zeven jaar is er een nieuwe editie van de Rassenlijst Bomen uit. Deze 10e editie is een volledig geactualiseerde lijst van aanbevolen herkomsten en rassen voor aanplant van bos, landschappelijke beplantingen en openbaar groen in Nederland te vinden. De lijst bevat meer soorten, herkomsten en foto’s van opstanden.

 • i-lexit kiest voor samenwerking om groei in goede banen te leiden

  Ronald Stolwijk en Alexander van Oploo staan aan de basis van  i-lexit: een kwekersgroep van inmiddels twaalf kwekers van Ilex crenata ’Dark Green’.  Door Cylindrocladium en buxusmot in Buxus kwam de vraag naar Ilex in een stroomversnelling.  Alles zelf kweken was voor Stolwijk en Van Oploo geen optie. ’De groei was al snel onstuimig en zonder samenwerking met andere kwekers voor ons niet te behappen.’