Nu in het vakblad

€ 248

De Boomkwekerij

Abonneer nu
 • Spillen al aangebonden de grond in

  Bij Gebr. Bressers wordt het rooien met kluit afgewisseld met het uitplanten van nieuwe spillen. Voor de plantmachine staat een trekker met gps die Bressers van zijn broer huurt, hij is loonwerker. „Dat werkt super. En als we een rij niet af hebben met een soort en er moet een ander soort in, zet je de machine zo weer erin.”

 • Kwekers krijgen eindelijk geld van   failliet Baas Plantenservice

  Zo’n 40 kwekers, die de dupe waren van het faillissement van Baas Plantenservice in Boskoop in 2014, krijgen na bijna 5 jaar 80% van hun geld terug. Het gaat om €2,1 miljoen. Kwekers zijn blij, maar wijzen erop dat de schade veel groter is. „Wij krijgen nooit de schade vergoed die wij geleden hebben”, zeggen ze.

 • Mobiele robots nemen werk over

  De inzet van mobiele robots lijkt een hoge vlucht te nemen, gezien de toenemende interesse in de agrarische sector om bijvoorbeeld autonoom de mechanische onkruidbestrijding te kunnen uitvoeren. In het buitenland werken al meerdere robots op het veld, tussen de rijen of over een bed met rijen.

 • Amerikanen verkopen plantenmerken die consumenten kennen

  Plantenmerken die retailers in Europa verkopen, zijn veelal huismerken of handelsmerken die consumenten niets zeggen. In Amerika gaat het juist wel om consumentenmerken. Die zetten kwekers met veel promotie in de retail. Dat leidt geregeld tot succes.