Nieuw handelsbedrijf in Noord-Nederland

Stefan Strockmeijer is RootStrock begonnen. Het nieuwe handelsbedrijf houdt kantoor in Emmeloord en maakt gebruik van faciliteiten van Kloosterhuis in Winschoten.

Strockmeijer (38) was voorheen verkoper bij Fairplant, het bedrijf waarvan zijn vader mede-oprichter en mede-directeur was. Jacob Strockmeijer overleed afgelopen voorjaar.

Met RootStrock richt Strockmeijer zich op onderstammen voor vruchtbomen en rozen, vruchtbomen, kleinfruit, rozen en coniferen. De verkoop doet hij vanuit huis in Emmeloord en is in heel Europa.

In het seizoen huurt de jonge handelaar faciliteiten van Jan H. Kloosterhuis & Zoon, zoals koelruimte. Daarnaast kan Strockmeijer een beroep doen op medewerkers van Kloosterhuis, om te helpen bij het inpakken en verzendklaar maken van wortelgoed.

Nadat bekend werd dat Strockmeijer voor zichzelf wilde beginnen, bood Kloosterhuis hem spontaan hulp aan. Er waren al connecties tussen beide; zo zaten Strockmeijer en Erik Kloosterhuis in dezelfde klas van de mtus in Frederiksoord.