Terra ontvangt VBW-keurmerk Floral Education Center

Terra heeft donderdag 20 januari het officiële VBW-kwaliteitslabel Floral Education Center ontvangen. Hiermee erkent de branchevereniging dat de opleiding Groenstylist van Terra voldoet aan de kwaliteiten die de branche stelt.

Met het kwaliteitslabel stelt VBW eisen aan het onderwijs. Deze worden gekenmerkt door vier kernthema’s: innovatief vakmanschap bloem/groen en styling, communicatie en klantgericht, commercieel, financieel en duurzaam ondernemerschap en bedrijfsvoering en passie voor de klant, bloem en plant.

Naast het afspreken van kwaliteitsstandaard maken Terra en VBW via het keurmerk ook afspraken om zich samen verder te ontwikkelen op onderwijsinhoud en de vorm van het leren, waarin praktijkleren en goede examinering belangrijke thema’s zijn. Marco Maasse, directeur van VBW, tekende samen met Joke Feldbrugge, opleidingsdirecteur Groenstylist van Terra, het samenwerkingscontract en overhandigde het fysieke kwaliteitslabel aan de directeur.

Ondernemers uit de regio

De samenwerking vindt plaats met professionals uit de regio. De opleiding Groenstylist van Terra heeft een eigen opleidingsadviesraad (OAR), die bestaat uit een groot aantal ondernemers uit het werkveld uit de regio Groningen en Drenthe. Zij denken mee en adviseren over noodzakelijke en gewenste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Ze kijken naar de lesprogramma’s en maken afspraken over het praktijkdeel van de opleiding. Ook bieden de aangesloten ondernemers de mogelijkheid tot het organiseren van docentstages, zodat ook de docenten nieuwe praktijkkennis kunnen opdoen en zijn zij betrokken bij open dagen en examinering.

Bron en foto’s: Terra

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties