Tuincentra sluiten nieuwe cao

Tuincentra hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Er wordt onder andere geïnvesteerd in scholing van medewerkers.

Op 1 juli 2013 hebben Tuinbranche Nederland, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond een akkoord bereikt over de cao voor alle medewerkers in de tuinbranche.

Werkgevers en bonden hadden eerder dit jaar al een principe akkoord bereikt met daarin een afspraak over een loonsverhoging. Die afspraak is opgengebroken met het oog op actuele ongunstige ontwikkelingen in de markt. De loonsverhogiong blijft nu bij 1,5% met aanvullend een eenmalige uitkering in augustus 2014 van 0,5% over het in 2013 verdiende loon (incl. vakantiegeld).

Kennis
Werkgevers en werknemers hechten belang aan goed opgeleide werknemers in de tuinbranche. Om loopbaan gerelateerde scholing en training te stimuleren worden vanaf 1 januari 2014 honderd scholingsvouchers van € 750,- per stuk uitgegeven voor werknemers.

De tuincentra zeggen blij te zijn met de nieuwe cao die past in de huidige tijd maar ook de professionaliteit van de branche ten goede komt.