Meeste PT-taken overgeheveld met gesloten beurzen

De meeste taken van het Productschap Tuinbouw (PT) worden overgedragen met gesloten beurzen. Op 12 november hakt het PT-bestuur knopen door nadat de overgehevelde taken nog in de commissies Sierteelt&Groen en Voedingstuinbouw zijn ingebracht.

43 partijen hebben belangstelling getoond om PT-taken over te nemen, waarvan de meeste met gesloten beurzen worden overgedragen. Dan moet gedacht worden aan databases, websites, merknamen, arbeids- en promotiecampagnes (GroenWerk(t) en It’s Alive). In sommige gevallen zijn bij de overheveling nog PT-reserves gemoeid onder meer om de overdracht soepel te laten verlopen. Of waarbij nog projecten worden gefinancierd veelal energieprojecten (Kas als Energiebron) en teeltprojecten op de gebieden water (Glastuinbouw Waterproof) en plantgezondheid.

Collectief beschikbaar
Bij andere programma’s zijn nog projectsubsidies of PPS-bijdragen gemoeid waarbij soms PT-personeel wordt overgenomen. Waar nodig zal in de afspraken worden meegenomen dat informatie collectief beschikbaar blijft of komt waaraan ondernemers collectief geld aan hebben bijgedragen. Met de overdracht van activiteiten en middelen en de opheffing van het productschap vervalt ook de werkzaamheden van de zes ondernemingsplatforms.