Actie kweker en bloemisten: #omdatjijzorgtbrengikbloemen

Onder de hashtag #omdatjijzorgtbrengikbloemen is een actie gestart waarbij kwekers bloemisten van bloemen voorzien om die uit te delen aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Initiatiefnemer is lisianthuskweker Jolanda van der Lugt-Kats uit Monster.

Ze hoorde dat bloemisten kritisch reageerden over een uitdeelactie met onverkochte bloemen van veiling Royal FloraHolland. Daarom plaatste ze op de Facebook-pagina van het Bloemisten Netwerk het plan om bloemen van kwekers die hun producten niet meer kwijt kunnen op haar kwekerij in Monster te verzamelen en op te laten halen door bloemisten. Dat leverde haar honderden positieve reacties van bloemisten uit heel Nederland op.

De bedoeling is dat bloemisten deze bloemen voor een deel weggeven aan zieken, ouderen en hulpverleners met hun eigen kaartje eraan als een soort marketingactie, legt ze uit. „We hopen dat de ontvangers na deze crisis denken: ‘wij zijn toen door de bloemisten in de bloemen gezet, laten we nu bij hen kopen’.” Het resterende deel kunnen de bloemisten verkopen in hun winkel of er een andere goede bestemming voor zoeken.

Spelregels
Bloemisten die mee willen doen kunnen mailen naar order@lugtlisianthus.com. De aanmelders krijgen een lijst met spelregels toegestuurd waarin onder andere het percentage bloemen dat weggegeven moet worden staat vermeld, en uitleg geeft over het afhaalbeleid. „We willen de bloemen gereguleerd uitgeven, iedere bloemist krijgt een tijdslot. We werken volgens de hygiënevoorschriften en willen hier geen files.”

Elkaar ondersteunen
Jolanda van der Lugt-Kats heeft contacten met verschillende kwekers uit de omgeving die producten willen leveren. Ze doen graag mee. „Kwekers moeten kiezen tussen óf de bloemen laten versnipperen óf bloemisten en zorgverleners ondersteunen. Dan doen we liever dat laatste.”

De verschillende soorten bloemen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Centraal afhaalpunt de eerste dagen is de lisianthuskwekerij van Van der Lugt in Monster. Maar Jolanda hoopt dat andere kwekers en bloemisten in het land het idee oppikken en in de eigen regio eenzelfde actie opstarten met de hashtag #omdatjijzorgtbrengikbloemen. „Ik zou graag zien dat er een sneeuwbaleffect ontstaat. We moeten elkaar steunen.”

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carl Vandermoere
Carl Vandermoere
4 jaren geleden

Ik heb belangstelling