Actrice Anneke Sluiters opent pluktuin op de Dam

  Tulpendag wordt dit jaar in het hele land én in de buurlanden gevierd. Op de Dam in Amsterdam opent actrice Anneke Sluiters op zaterdag 20 januari de pluktuin, waarbij zij wordt bijgestaan door het nieuwe Tulpenmeisje 2018 Lisa Smit. In Antwerpen viert België de start van het tulpenseizoen met een pluktuin.

  Het thema van de pluktuin in Amsterdam is Romantiek. Dit thema is onder andere vertaald in het ontwerp van de tuin. De tuin wordt officieel geopend door een van de hoofdrolspeelsters van de romantische tulpenfilm Tulipani: Anneke Sluiters. Het Tulpenmeisje Lisa Smit (19), tulpendochter uit Spierdijk, leidt haar én de aanwezige journalisten en bloggers rond in de pluktuin.

  Lisa Smit: Tulpenmeisje van 2018.

  In samenwerking met de VLAM (België) krijgt Tulpendag op 20 januari een doorvertaling in België. Op het Koningin Astridplein in Antwerpen verschijnt ook een pluktuin. In samenwerking met Keukenhof, NBTC, Noordwijk Marketing en Novasol vinden komende weken diverse tulpenactiviteiten plaats; als start zijn journalisten uit Duitsland aanwezig op de Dam in Amsterdam.

  Tijd voor tulpen

  De officiële start van het tulpenseizoen wordt door ondernemers in de sector omarmt. Diverse organisaties haken aan bij de start van het seizoen en organiseren tulpenactiviteiten op hun winkelvloer. Enkele voorbeelden: 250 bloemisten vieren Tulpendag en versieren hun winkels met tulpenvlaggetjes om hun klanten te attenderen. Fleurop Nederland introduceert nieuwe tulpenboeketten in hun online shop en Intratuin organiseert tulpenactiviteiten in al hun filialen in Nederland en België.

  Bron: Concept Factory | Foto’s: Casper Koster en Tulpen Promotie Nederland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties