Alstroemeria en Chrysant nu in papier verkrijgbaar

Arcadia Chrysanten en Together2Grow gaan hun bloemen voortaan in papieren verpakking afleveren. De kwekers binden hiermee de strijd aan tegen het plastic.

Vanaf vandaag, donderdag 5 september, worden de alstroemeria’s en chrysanten van deze Decorumkwekers in papier geleverd. De papieren verpakking is uitgebreid getest door de kwekers en de resultaten waren positief. De kwaliteit van het product is gegarandeerd en de papieren hoes is zo goed als waterresistent.

Arcadia
De noviteit Chrysanthemum Vienna is het eerste soort dat in drie kleuren beschikbaar komt in de papieren verpakking. Om de grote bloemen zit een biologisch afbreekbaar netje en uiteraard worden ze duurzaam geteeld door middel van biologische bestrijding. ‘Het is voor ons best nog even wennen om de bloemen in papier te verpakken, maar ook wij willen meewerken aan een duurzamere wereld. Wij zijn benieuwd naar de reacties vanuit onze (eind)klanten’, aldus Ronald Olsthoorn, kweker van Arcadia Chrysanten.

Together2Grow
Voor Together2Grow is het een logische stap om de verpakkingen te verduurzamen. Het bedrijf investeert al jaren in verduurzaming door onder ander LED verlichting en biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Together2Grow biedt direct de tien beste sorteringen alstroemeria’s én de vier beste soorten florinca’s aan in de papieren verpakking. Op bestelling is meer mogelijk.

Bron en foto’s: Decorum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties