Alstroemeria in februari op Bloemenagenda

  In februari vieren we de liefde. Die voor je partner, maar ook die voor familie en vrienden. Alstroemeria is met haar symboliek de uitgelezen kandidaat om vriendschappen mee te bevestigen.

   

  Op initiatief van Bloemenbureau Holland krijgt de Alstroemeria in februari extra aandacht. De consument zal hem vaak tegenkomen en daar kan de bloemist zijn voordeel mee doen. Blijft de bloem in de winkel nog ietwat in haar bloemknop schuilen, des te groter is de verrassing als thuis de knoppen zich openen. Van de zes tot acht bloemen aan de steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze, kan je volop genieten. Helemaal omdat deze bloemen zo lekker lang staan.

   

  Exotisch
  De exotische Alstroemeria wordt ook wel incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar zijn natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De bloem werd daar in de achttiende eeuw ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf. Kijk hier voor meer informatie en over en inspiratiebeelden met Alstroemeria.

   

  Bron: Mooiwatbloemendoen.nl