Ambianze Bloem & Sfeer behaalt zilver in ‘Barometer’

Bloembinderij Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer in Kaatsheuvel heeft zilver behaald op de Barometer Duurzame Bloemist. Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand, komt het certificaat op maandag 28 september overhandigen aan eigenaar Pascal Zijlmans.

Het team van Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer

‘Maatschappelijke betrokkenheid is in ons hele bestaan een belangrijke pijler geweest en dit willen we graag zo houden’, zegt Zijlmans. Zo steunen we al tien jaar veel goede doelen en bieden we plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook vinden we het belangrijk om mensen te kunnen laten integreren.’

EKO

Met de zilveren status heeft 30 tot 50% van de bloemen een milieu- en/of sociaal keurmerk. Het doel is voor de gouden status te gaan. Dan is het inkooppercentage duurzamere bloemen, snijgroen en planten minimaal 50%. Zelf koopt Zijlmans het liefst EKO/Biologische bloemen in.

De onderneming is tevens duurzamer door onder meer het overstappen naar een groene energieleverancier, LED-verlichting en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ook het verpakkingsmateriaal is milieuverantwoorder. Bloemen worden bijvoorbeeld verpakt in ongebleekt pakpapier en recyclebaar plastic.

Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer levert in Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer, Dongen, s’ Gravenmoer, Sprang-Capelle, Waalwijk, Landgoed Driessen, Drunen en Tilburg-Noord. Vanuit het bloemistencollectief FloraNL kunnen landelijk bloemen worden geleverd. Aangesloten bloemisten hebben daarbij de intentie zich duurzaam te certificeren.

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties