Bab Star organiseert bloemwerkwedstrijd met statice

Limonium sinuatum (statice) is de aanrader van juni. Een vergeten bloem met lange stelen met veel zijtakken en heel veel verwerkingsmogelijkheden voor de bloemist. Bovendien heeft de bloem een lage inkoopprijs en dus veel marge. Reden voor Bab Star om de bloem extra aandacht te geven en een bloemwerkwedstrijd rondom statice te organiseren.

Limonium, de familie waar statice onder valt, is zeer uitgebreid met vaste en éénjarige planten. Een aantal bekende vaste planten zijn Limonium tartaricum (kam-statice) Emille en Beltaard. Limonium sinuatum is een éénjarige soort. Stefan en Roland van Paasen hebben zich de laatste 25 jaar gespecialiseerd in Limonium sinuatum en ze noemen zich dan ook met recht ‘Staticespecialist’.

Half december worden de planten opgepot en in de regels van de kassen gezet. Elke pot krijgt een druppelaar om de plant van water en voeding te voorzien. Eind februari staan de eerste takken op de planten. Het begint met een hart tak, dat is de eerste bloem op de plant, die kort en dik is. Als deze is geknipt gaan de planten aanzetten. Dit blijven ze doen tot en met november, daarna wordt de kas ontsmet voor de nieuwe ronde. De eerste snee is het langst, daarna neemt de lengte wat af naarmate het seizoen vordert. De hand van de kweker bepaalt de kwaliteit. Dagelijks de luchtvochtigheid in de gaten houden, wel of geen water, temperatuur en wel of niet luchten zijn bepalend.

Kleurvaste bloemen

De bloemen van statice hebben een bijzondere eigenschap: ze zijn kleurvast. Ook al is de steel volledig vergaan, de bloem blijft op kleur. Ze zijn dan ook uitstekend geschikt om te drogen. Als alle bloemen rijp zijn worden de takken geoogst.

Waar moet u op letten bij de aankoop:

De volgende sorteringscodes worden meegegeven: lengte, gewicht, rijpheidsstadium. Lange zware stelen hebben de meeste zijtakken. Naarmate het gewicht lager wordt worden de zijtakken minder.

Doe-mee-en-win!

Aankomende twee weken gaat BabStar.nl in samenwerking met Staticespecialist de statice in alle kleuren aanbieden en dagen we u uit om eens te werken met deze prachtige bloemen.

U mag een foto van uw creatie opsturen naar: marketing@babstar.nl. De Staticespecialist en Bab Star kiezen hieruit de mooiste creaties, die worden beloond met een cadeaubon.

De eerste prijs is een bon voor een diner-voor-twee t.w.v. 100 euro, de tweede prijs een bon van 50 euro en de derde prijs een van 25 euro. Verder krijgen alle deelnemers een attentie.  Uw foto’s worden gebruikt voor promotie van de Statice via social media, uiteraard met vermelding van uw naam.

Tekst: Bab Star, Groothandel Bab Star jr | Foto’s Bab Star en Fotostudio GJ Vlekke

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties