Bloem en Blad Bloemen en planten Badkamerplanten: woonplanten van de maand mei

Badkamerplanten: woonplanten van de maand mei

0

Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer. En ze passen prima in de woontrend waarin die ruimte meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen en een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag. Bloemenbureau zet deze planten in het zonnetje als Woonplanten van de maand mei.

Tillandsia is een luchtplant met wilde sprieten en een grillige vorm die geen aarde nodig heeft, maar vocht en voedingsstoffen uit de lucht haalt. Ficus pumila heeft lange, klimmende (of hangende) stengels en grappige blaadjes die bont en/of bobbelig zijn. Adiantum is een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes die mooi wijd groeit. Spathiphyllum heeft zacht donkergroen vol blad met daarboven witte vaantjes.

Tillandsia komt uit Midden- en Zuid-Amerika, Spathiphyllum uit de jungle van Brazilië, Zuid-Amerika en Azië, Ficus pumilia klimt en slingert in het verre oosten en Adiantum groeit vooral in China. Wat ze gemeen hebben, is dat ze groeien in een omgeving die lijkt op dat van een tropisch regenwoud.

Verzorging

Alle badkamerplanten kunnen toe met niet al te veel licht. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een eind. Stoom, nevel, dompelbad vinden ze allemaal heerlijk, evenals elke twee weken een beetje voeding. Bij Tillandsia kun je dat per plantenspuit geven. Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bij knippen.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar