Publiek beperkt welkom bij Floral(l) Inspiration

Op woensdag 8 september vindt het VBW-bloemistenvakevent Floral(l) Inspiration 2021 plaats. Het thema dit jaar is ‘De bloemist geeft kleur aan je leven’. Het event kent een hybride-opzet: alles is via een livestream te volgen en er is ook een beperkt aantal bezoekers welkom.

Op het programma staan de finales van het NK Floral Art voor junioren en de VBW Flowercup. Daarnaast wordt FloraVita geïntroduceerd: een project waarmee bloemen en planten een nieuwe (verkoop)dimensie geven, gericht op het gezondheidsaspect. De leden van het VBW Inspiratieteam gaan hier op inspirerende wijze invulling aan geven.

Het event vindt plaats bij Plantion in Ede vanaf 19.00 uur (hapjes en drankjes vanaf 18.00 uur) en eindigt circa 21.30 uur, waarna nog een borrel plaatsvindt.

VBW-leden voorrang

Op dit moment gaat de VBW ervanuit dat er tweehonderd bezoekers aanwezig mogen zijn. Dit aantal kan op het laatste moment nog wijzigen, afhankelijk van de coronamaatregelen. VBW-leden hebben voorrang en aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Bezoekers krijgen circa een week voor het event te horen of ze aanwezig kunnen zijn.

VBW Flowercup

Thema voor de VBW Flowercup is The Natural Choice. De kandidaten maken binnen dit thema geïnspireerd op Indian Summer een arrangement met twee Oasis NatureBase biokransen die ze met elkaar verbinden. Minimaal één krans moet verticaal worden geplaatst. Het arrangement moet minimaal zeven dagen houdbaar zijn. De jury bestaat uit Erika Oldenhof, Miranda ter Voorde en Johan Martens.

Finale NK Floral Art voor junioren

In totaal doen elf deelnemers – allemaal jonge dames! – mee aan het NK. Zij hebben zich via voorrondes in 2019 geplaatst voor de finale. Deze zou eigenlijk in 2020 al hebben plaatsgevonden, maar is door corona een jaar uitgesteld. De wedstrijd vindt plaats op 7 en 8 september. Op locatie bij Plantion maken de deelnemers in totaal 5 werkstukken. De winnaar wordt uitgezonden naar het EK voor Junioren (Eurofleurs) in 2023 in Estland. De jury bestaat uit Gerdien Nijboer, Karin Pasman en Max van de Sluis.

De elf kandidaten zijn Esther Weijenberg, Tiffany van Lenten, Ilena Westerbroek, Carline Refuge, Anna van Keeken, Melissa Smedes, Marieke Bijpost, Leonie Vreman, Ilona Mars, Naomi Huisman en Astrid Meijerink.

Bron en beeld: VBW

Bron en beeld: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties