Henrieke Lankveld wint VBW Flowercup 2021

Henrieke Lankveld, werkzaam bij Bloemenatelier Han Fokkink, heeft de VBW Flowercup 2021 gewonnen. Tweede werd Klaasje Konterman (Flower Fashion Balkbrug) en derde Dini Holtrop (Bloemsierkunst He-as).

Links winnares Henrieke Lankveld, naast haar Dini Holtrop die de derde plaats behaalde.

‘Een kroon op je werk’, reageerde de winnares enthousiast. ‘Ik ben er heel blij mee. Ik ben wel vaker eerste geworden met de regionale voorrondes, maar nooit tijdens de finale. Dan is dit wel heel erg leuk.’

De finale van de Flowercup was woensdag 8 september tijdens het VBW vakevent Florall Inspiration bij Groothandelscentrum Plantion in Ede. Henrieke gooide hoge ogen met haar arrangement waarvoor ze de natuurlijk gekweekte bloemen van haar werkgever gebruikte. Verder werkte ze met natuurlijke materialen zoals kurk. Dankzij een zinken bak die in het stuk verwerkt is, kan het goed van water worden voorzien.

Livestream

De zestien finalisten hadden zich gekwalificeerd tijdens de vier regionale voorrondes die in september en oktober 2019 plaats vonden. De finale is wegens corona een jaar uitgesteld. De finalisten moesten aan de slag met het thema The natural choise, geïnspireerd op Indian Summer. Zij maakten een arrangement met twee Oasis NatureBase Bio kransen waarin een verbinding zit. Minimaal een krans moest verticaal geplaatst worden.Tweehonderd vakgenoten konden bij het evenement aanwezig zijn. Via een livestream was het voor iedereen thuis ook te volgen.

Publieksprijs

Behalve de vakjury kon ook het publiek zijn voorkeur kenbaar maken. Duizend mensen hebben online hun stem uitgebracht. Lucinda den Adel kwam als winnares van deze prijs uit de bus.

Meer over Florall Inspiration en het NK junioren in de komende editie van Bloem&Blad die op 1 oktober verschijnt.

Lucinda den Adel neemt de publieksprijs in ontvangst. Foto: Gerard Vlekke
Het winnende arrangement van Henrieke Lankveld.

Bron: Jeannet Hooftman, Foto’s: Gerard Vlekke en Jeannet Hooftman

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties