Betalingstermijn grote bedrijven aan mkb definitief naar 30 dagen

De Tweede Kamer heeft vorige week bijna unaniem ingestemd met het wetsvoorstel dat de wettelijke betaaltermijn verkort. Grote bedrijven moeten straks de rekening van hun mkb-leveranciers binnen 30 dagen gaan betalen. De wetswijziging komt tegemoet aan de doorgaans zwakkere onderhandelingspositie van mkb’ers.

MKB-Nederland heeft lang en hard voor de wetswijziging gepleit. ‘Zowel de financiële als de coronacrisis hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat een aantal grote partijen er niet voor terugdeinst de betaaltermijn bij de eerste donkere wolken te verlengen naar 90 of zelfs 120 dagen. Hun kleinere leveranciers worden zo als een soort bank gebruikt en ik ben blij dat we daar binnenkort van af zijn. Het mkb heeft liquiditeit keihard nodig om overeind te blijven en te kunnen investeren,’ aldus voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

Voortraject

Wel vraagt de ondernemersorganisatie nog aandacht voor het voortraject, met name de termijn tussen het leveren van de prestatie, het indienen van de factuur en het goedkeuren daarvan, waarna de termijn van 30 dagen pas gaat lopen.

Bron: MKB-Nederland | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties