Kabinet maakt €200 miljoen vrij voor ‘corona-doorstart’ mkb

Het kabinet stelt €200 miljoen beschikbaar voor leningen aan mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Zij kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal €100.000 euro. Dat geld kunnen ondernemers gebruiken voor herstarten, uitbreiden of aanpassen van hun bedrijfsactiviteiten. Belangrijkste voorwaarde is dat bedrijven gezond zijn en tot goede afspraken met hun schuldeisers komen.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf weten tijdens de coronacrisis het hoofd vaak boven water te houden door betalingen uit te stellen en door gebruik te maken van de steunpakketten. Hierdoor is de schuldenpositie van sommige bedrijven fors opgelopen. Daardoor hebben ze geen tot weinig middelen voor herstart en krijgen ze bij traditionele kredietverstrekkers geen lening. Terwijl ondernemers wel geld nodig hebben om het bedrijf goed in de markt te zetten of om bijvoorbeeld voorraden aan te vullen. Deze lening kan ze daarbij helpen, aldus het kabinet.

Winstgevend

Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA) en is bedoeld voor bedrijven met in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten, en die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers. Het gaat om ondersteuning voor bedrijven die daarbij gebruikmaken van de Wet homologatie onderhands akkoord.

Qredits, de sociale kredietverstrekker, beoordeeld de aanvraag voor het TOA-krediet en verstrekt de leningen. Ondernemers die het krediet ontvangen, krijgen van Qredits ook twaalf maanden gratis coaching om hun bedrijf weer goed op de rails te krijgen. Bedrijven die aan de criteria voldoen, kunnen vanaf 1 juni aanvragen indienen.

Bron: Rijksoverheid | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties