Bijzondere orchideeën in de Leidse Universiteitsbibliotheek

Hortus botanicus Leiden presenteert Bijzondere orchideeën in de Oude UB, een expositie over haar orchideeëncollectie in de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden. De expositie is te bezoeken van 6 maart tot en met 29 april.

Ontdek meer over het onderzoek van internationale wetenschappers en orchideeënsoorten met een bijzonder verhaal – waaronder Ophrys apifera oftewel bijenorchis. In de expositie zijn ook kunstwerken van wetenschappelijk illustrator en botanisch tekenaar Esmée Winkel en bloemmodellen uit de collectie van Naturalis Biodiversity Center te bewonderen.

Zuidoost-Azië

Met meer dan vierduizend accessies is de orchideeëncollectie de grootste onderzoekscollectie van de Hortus botanicus Leiden. Deze representeert planten van over de hele wereld, maar is vooral toegespitst op Zuidoost-Azië. Een groep orchideeën uit het mediterrane gebied vormt de bijenorchiscollectie en heeft een speciale plek in de Hortus. Kom voor of na uw bezoek aan de expositie de bloeiende bijenorchis bekijken in de bollenkas van de Hortus. Esmée Winkel zal daar op verscheidene dagen met pen en papier aan het werk zijn.

De expositie is gratis te bezoeken in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden, schuin tegenover de Hortus botanicus. Het adres is Rapenburg 70. De bibliotheek is tijdens kantooruren geopend: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Bron en foto: Hortus Botanicus Leiden

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties