‘De aarde lacht in bloemen’

Het Flower Art Museum is vanaf vandaag, donderdag 19 november, weer open voor publiek. In de tentoonstelling ‘De aarde lacht in bloemen’ laten vijf kunstenaars zien dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet.

In het museum in Aalsmeer zijn momenteel twee tentoonstellingen te zien. Met de eerste tentoonstelling biedt het museum bezoekers een sprankje hoop in donkere tijden. De coronacrisis brengt veel ellende, maar heeft ook laten zien dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet. Met dit als vertrekpunt selecteerde het museum vijf kunstenaars die elk de natuur de ruimte geven in hun werk. De verwondering staat centraal in bijzondere installaties, schilderijen en animaties. De expositie draagt als titel ‘De aarde lacht in bloemen’, naar een beroemde dichtregel. Er is werk te zien van Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Werk van Katinka van Haren.

In de tweede tentoonstelling ‘Zeg het met bloemen’ wordt een impressie gegeven van de Csizik-collectie, een verzameling historische affiches met illustraties die zijn verzameld door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. De collectie werd dit jaar door Bloemenbureau Holland geschonken aan het Flower Art Museum.

Presentatie

Zaterdag 21 en zaterdag 28 november geven Hermen en Mariska de Graaf om 13.30 uur een presentatie over de Csizik-collectie. Zij hebben de collectie geïnventariseerd en kunnen veel vertellen over de achtergronden. Vooraf aanmelden is verplicht.

Bron en foto: Flower Art Museum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties