Bloeiende hortensia’s voor Amsterdammers

Een kleurrijke bloemenboot vaart door de Amsterdamse grachten. Kwekers, aangesloten bij Hydrangeaworld, delen spontaan honderden bloeiende hortensia’s uit aan woonbootbewoners en voorbijgangers. Doel is om een groene, gezonde leefomgeving te bevorderen op woonboten en in gevel- en stadstuintjes.

De actie, die met veel enthousiasme door de Amsterdammers is ontvangen, is een initiatief van Hydrangeaworld, een collectief van hortensiaveredelaars en -kwekers. Daniëlle Zwinkels namens Hydrangeaworld: ‘Meer groen in steden heeft talloze voordelen. De buurt krijgt een vriendelijker uitstraling en mensen voelen zich veiliger. Bovendien lever je zo een bijdrage aan de biodiversiteit. Als we met z’n allen de bloemetjes letterlijk buiten zetten, dan wordt het volop genieten. De tuinhortensia’s zijn ook zeer geschikt om in potten en bakken toe te passen.’

Koud voorjaar

De verrassingsactie volgt op de bekendmaking dat het voorjaar van 2021 een van de koudste is van de afgelopen tien jaar. In mei is het normaal al zomers met zon en warmte. Daniëlle: ‘Door mensen te verrassen met bloeiende hortensia’s zorgen we toch voor zomerse sferen.’ Ook via Facebook (Hydrangeaworld) worden tot en met zaterdag 29 mei mensen verrast met gratis tuinhortensia’s.

Bron en foto’s: Hydrangeaworld/VidiPhoto

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties