Bloem & Cadeau Boutique Anniek ‘brons gecertificeerd’

Bloemen & Cadeau Boutique Anniek uit het Drentse Norg is de eerste gecertificeerde duurzame bloemist binnen de gemeente Noordenveld. Eigenares Anniek Siegers haalde de bronzen status van de Barometer Duurzame Bloemist. Met de certificering maakt Siegers deel uit van een steeds groter wordende groep duurzame bloemisten in Nederland.

In minder dan zes maanden haalde Anniek Siegers met haar team het certificaat voor haar winkel. Ze is trots. ‘Dit hebben we toch maar even gedaan met z’n allen. Onbewust hadden we bepaalde dingen al aardig op orde voor de certificering, zoals het afval scheiden, led-verlichting  en een bepaald inkooppercentage van duurzame bloemen en planten. Dus het ging best snel. Door voor zo’n certificering te gaan, krijg je veel meer inzicht wat wel en niet milieuvriendelijk is.’ Bloemenwinkels gebruiken bijvoorbeeld nog heel veel chloor, terwijl dat heel schadelijk is. Naast milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken gecertificeerde bloemisten dan ook onder meer chloorvrij gebleekt papier, afbreekbaar lint en Fairtrade bloemenvoeding.

Net geen zilver

Het doel was om het zilveren certificaat te halen, maar de winkel kwam helaas net niet op het juiste inkooppercentage uit. ‘Met dit bronzen certificaat zijn we natuurlijk ook hartstikke blij, maar we willen graag voor het gouden certificaat gaan’, zegt de eigenaresse. Bij een gouden status is het inkooppercentage van bloemen en planten met een keurmerk minimaal 50 procent. Het gemiddelde inkooppercentage van Bloem & Cadeau Boutique Anniek was met de audit 26 procent.

De duurzaamheidscertificering is voor zakelijke klanten steeds meer van belang. Anniek: ‘In sommige gevallen doen bedrijven alleen maar zaken met leveranciers die gecertificeerd zijn. Dus als wij de zakelijke markt willen blijven voorzien van prachtige arrangementen zijn wij genoodzaakt om hierin mee te gaan. Toch is het niet alleen de zakelijke markt die duurzaamheid vaker voorop zet, ook steeds meer particulieren stellen het op prijs.’

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties