Bloem en Blad Bloemen en planten Bloemen en fashion op Haagse catwalk

Bloemen en fashion op Haagse catwalk

0

Dat bloemen en fashion een mooie combinatie zijn, bleek ook weer afgelopen weekend. Bij de officiële aftrap The Hague Fashion Week 2020 speelden bloemen en planten naast de couture, de hoofdrol. Decorum nam de aankleding van de catwalk voor haar rekening. Daarnaast liep een aantal modellen tijdens diverse shows met bloemen en planten. Ruim 125.000 bezoekers kwamen op het evenement af.

Dat bloemen en planten een zeer grote inspiratiebron zijn voor de fashionindustrie is algemeen bekend. Rond de jaren 1700 waren bloemmotieven op kleding alleen voorbehouden aan de hogere klassen, omdat ze met de hand moesten worden geborduurd. Vandaag de dag zijn bloemen en planten niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vrijdag 28 juni werd de achterwand van de catwalk van The Hague Fashion Week gevuld met diverse Decorum-bloemen én -planten, waaronder lisianthus, kalanchöe, Gerbera, Campanula en hangplanten. De catwalk zelf werd aangekleed met Calathea en laurier.

Speciaal voor Decorum selecteerde couturier Michelangelo Winklaar twee outfits voor de catwalk. ‘In mijn werk maak ik gebruik van restmaterialen uit de textielindustrie. Mens en milieu gaan mij erg aan het hart, vandaar dat ik bloemen en planten graag omarm. Net als mijn modellen. Ik koos op de catwalk voor twee maagdelijk witte outfits om daarmee extra focus te leggen op de kleuren van de natuur’, aldus Winklaar. Ook tijdens de shows van ontwerpsters Michael Barnaart en Miss Pearl waren diverse bloemen en planten te zien.

Bron: Decorum | Foto’s: The Hague Fashion Week by: Mike Pasarella for Pasarella Photography

Reageer op dit artikel

avatar