‘Bloemen hebben mij opnieuw leren kijken’

Ze deed de kunstacademie en logopedie, werkte bij Bloem&Blad-gasthoofdredacteur Petri Rijsdijk en werd uiteindelijk arrangeur/fotograaf: de carrière van Elisabeth van Dijke (34) is allesbehalve saai. En ze studeert weer, omdat ze ook van sociale media en ondernemen houdt: ‘Van Petri leerde ik nog beter kijken.’

Beeldend kijken. Dat doet Elisabeth van Dijke uit Voorhout haar hele leven al. Als kind was ze heel creatief: ze tekende altijd bloemen. De freelance arrangeur groeide op een boerderij in het Zeeuwse Sint Philipsland op en was veel buiten te vinden. ‘Ik hielp mijn moeder in de tuin en had een eigen moestuintje. Dat vond ik geweldig.’ Vanwege haar liefde voor tekenen en fotografie ging ze naar de Kunstacademie in Rotterdam voor de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Ondanks de interesse voor kunst paste de opleiding haar niet: ‘Ik was eigenlijk nog veel te jong voor zo’n zware opleiding.’ Liever ging ze iets praktisch doen, iets nuttigs zoals ze zelf zegt.

Het hele interview met Aanstormend Talent Elisabeth van Dijke staat in Bloem&Blad editie 10. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het artikel ook online lezen op www.mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

Elisabeth van Dijke. Foto: Annemarijne Bax
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties