Bloemenjurken in Kazan

Dekker Chrysanten en Decorum waren onlangs voor de vierde keer samen vertegenwoordigd op de bloemistenshow bij groothandel Krokus in de Russische stad Kazan. Zo’n 200 bloemisten deden inspiratie op in het thema Flowerdress. De show werd georganiseerd samen met de Kazan Flower School, arrangeur Nadezhda Deikova en de Nederlandse exporteur Enigma Flowers and Plants.

De Russische floral designer Nadezhda Deikova ontwierp twee jurken met de chrysanten van Dekker Chrysanten en diverse bloemen van kwekers van Decorum. Tijdens het showen van de witte jurk klonk ‘de bloemenwals van Tsjaikovski en kinderen strooiden bloemenlinten voor het model. De demonstratie van de zonnige bloemenjurk werd begeleid met een dans door kinderen.

Studenten van de Kazan Flower School maakten bloemwerk op het podium. Ze lieten aan de bloemisten zien waarom zij er voor kiezen om met bloemen van Decorum, zoals Lilium en Lisianthus, en rassen van Dekker Chrysanten, zoals Antonov of Willem Orange te werken. ‘Dit is een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen kweker, veredelaar en eindklant. En sluit goed aan op onze strategie voor Rusland’, aldus Jeroen Boon, accountmanager van Decorum en projectleider Rusland.

Bron en foto’s: Decorum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties