Bloemstillevens en echte bloemen bij expositie Flower Lives

Na de tentoonstelling ‘Bloemenlevens’ van afgelopen jaar heeft Kunsthandel P. De Boer in Amsterdam besloten om van de bloemstilleven-tentoonstelling een traditie te maken. Voor de feestelijke opening decoreerde LM Flower Fashion Productions de zalen met verse bloemen.

In de zalen van het bijna 100-jaar oude familiebedrijf heeft Jacky Simons de werken geselecteerd van Bernard Heesen, Claudy Jongstra, Eva Crebolder, Marcel van der Vlugt en Matthijs Immink voor de nieuwe tentoonstelling Flower Lives. Voor de feestelijke opening benaderde zij LM Flower Fashion Productions voor de styling van verse bloemen in combinatie met de kunst. In de arrangementen zijn bloemen in de kleuren van het interieur gebruikt, zoals rode, roze en crème tinten. De arrangeurs verwerkten bloemen van Marginpar en Voorn Sprayroses, waaronder de trosroos B-Bubbles, Astrantia Promise, Clematis Inspiration, Crocosmia Lucifer, Dianthus Antiqua en Scabiosa Tutti Fruti.

De kunstenaars

Claudy Jongstra is bekend van haar monumentale kunstwerken en architecturale installaties van gevilte wol gekleurd met natuurlijke pigmenten. Speciaal voor ‘Flower Lives’ heeft zij  panelen gecreëerd die een verbinding maken met de rijkdom van de natuur. Bernard Heesen toont neogotische/neoclassicistische glasvazen, geïnspireerd op gravures uit de 19e eeuw. Eva Crebolder, bekend van haar keramische reliëfs, laat een modulaire installatie van cilindrische vormen, containers en tegels zien. In zijn bloesemfoto’s speelt Marcel van der Vlugt met de symboliek van jeugd, leven en dood, en vruchtbaarheid. Matthijs Immink ten slotte heeft zich samen met stylist Judith Rasenberg  laten inspireren door de ruimtes en inventaris van de kunsthandel om te komen tot modern klassieke bloemstillevens.

Flower Lives

Flower Lives is tot 26 mei geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur bij Kunsthandel P. De Boer, Herengracht 512 in Amsterdam.

Bron en foto’s: LM Flower Fashion Productions

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties