Dordts museum koppelt fotowedstrijd aan tentoonstelling In de Floria

Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas bestaat tien jaar en viert dit met een jubileumtentoonstelling met bloemstillevens en de fotowedstrijd ZAAI, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om een bloemstilleven te fotograferen. De winnaar van de fotowedstrijd krijgt een ereplaats tijdens de jubileumtentoonstelling ‘In de Floria’, die te zien is van 14 september 2022 tot en met 26 maart 2023.

In aanloop naar de jubileumtentoonstelling organiseert het Dordts Patriciërshuis in samenwerking met Vreeken’s Zaden uit Dordrecht en fotograaf Bas Meeuws de fotowedstrijd ZAAI. Deelnemers zijn volledig vrij in hun creativiteit, maar voor inspiratie wordt verwezen naar het Dordts Patriciërshuis, waar de bloemstillevens van de Dordtse meester Cornelis Kuipers te zien zijn. De uiterste inzenddatum van de fotowedstrijd is 30 september.

Ook fotograaf Bas Meeuws liet zich inspireren door de bloemstillevens van het Dordts Patriciërshuis en gaat de komende maanden foto’s maken die tijdens de jubileumtentoonstelling in de verschillende kamers, waaronder de Maaskamer, te zien zijn.

Bron en foto: Dordt Patriciërshuis

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties