Bloemstudenten Yuverta krijgen les in een winkel

Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling van Yuverta mbo Heerlen en Horst krijgen sinds dit schooljaar les op locatie bij tuincentrum bijSTOX in Roermond. De studenten krijgen één dag per week theorie- en praktijklessen in een speciaal ingericht lokaal midden in de winkel.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van Yuverta, voorheen Citaverde College. Door de lessen te verplaatsen van school naar bijSTOX, kunnen studenten de theorie beter koppelen aan de praktijk. Een leslocatie binnen een bedrijf uit de regio is voor meerdere opleidingen al gevonden en bevalt alle partijen erg goed.

Praktijk

Volgens docenten is de grootste winst dat studenten de theorie uit het lokaal meteen in de praktijk kunnen ervaren en toepassen. Ze krijgen hierdoor een completer beeld van de beroepspraktijk en zijn breder georiënteerd als ze de arbeidsmarkt betreden.

Deze samenwerking is het begin van een langdurige relatie waarin zowel Yuverta als bijSTOX investeren in de toekomst van de branche. De docenten van Yuverta verwachten ook zelf veel te gaan leren dankzij de samenwerking.

Bron en foto: Yuverta

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties