Brabantse vrijheid

‘Nooit meer een eigen winkel’ zeiden bloemisten Ellis & Kees Hoevenaars. Ze hadden genoeg van het gedoe met personeel en vonden de combinatie met hun gezin zwaar. Toch openden ze weer een zaak in Eindhoven, die ze zonder medewerkers runnen: ‘We werken nu veel relaxter.’

Het pand van Oktober in huis in de binnenstad van Eindhoven loop je niet zomaar voorbij. Aan de gevel hangen twee stammen van dakplatanen en voor het grote etalageraam staat een tafel met kleurrijke buitenplanten. Maar het meest opvallend is toch wel de zijmuur van het hoekpand. Die is compleet begroeid met klimop, met uitzondering van de ramen: een groene oase in de stad. De groene muur valt des te meer op omdat er naast de winkel geen andere gebouwen zijn, maar een grote parkeerplaats vanwaar deze goed zichtbaar is. ‘Toen we hier in 2009 Oktober in huis openden, heb ik kleine Hedera-planten geplant en ze groeien geweldig. Ik snoei de wand zelf en knip de takken voor de ramen weg. Die gebruiken we in onze boeketten’, vertelt Kees Hoevenaars (57), die samen met zijn vrouw Ellis (ook 57) de bloemenwinkel runt.

De volledige reportage staat in Bloem & Blad editie 8, die vrijdag 1 oktober verschijnt. Heeft u een abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Ellis en Kees Hoevenaars voor hun pand in Eindhoven (foto: Michel Claus).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties