Campagne ‘Show who you are’ promoot orchideeën met kerst

De campagne ‘Show who you are’ van Bloemenbureau Holland promoot de komende periode de orchidee als ultieme kerstplant. Consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland worden via social media op de hoogte gebracht van de kersttrends 2017 met orchideeën.

De promotiecampagne ‘Show who you are’ is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. Volgens de organisatie maakt de orchidee ‘de kersttafel net even iets gezelliger, feestelijker of zelfs sexier’.

Klassiek en botanisch zijn volgens de campagne de belangrijkste kersttrends van dit jaar. Maar zoals wel vaker bij trends is er ook sprake van een tegentrend: modern met geometrische vormen en heftige kleuren. En winters wit is in de mode. Bij elke kersttrend promoot de campagne een bijpassende orchidee.

Klassiek, natuurlijk, groen

Bij de trend klassiek, natuurlijk en groen hoort een Paphiopedilum. ‘Combineer de Paphiopedilum op tafel met kersttakken en bordeauxrode kaarsen en gebruik echt tafelzilver en klassieke wijnglazen om het plaatje compleet te maken’, aldus BBH.

Geometrische vormen en felle kleuren

De orchidee die bij de trend geometrische vormen en felle kleuren past, is de mini-Phalaenopsis. ‘Plaats een aantal van deze opvallende, kleine planten op tafel en combineer met meerkleurige servetten en modern bestek. Echte durfallen kiezen voor een knallend rood tafelkleed.’

Scandinavië, sneeuw en winters wit

Bij de trend Scandinavië, sneeuw en winters wit passen meerdere planten, zoals Cymbidium, Oncidium, Dendrobium, Zygopetalum, Phalaenopsis, Miltonia en Paphiopedilum. ‘Tja, álle witte orchideeën zijn op hun plek als je een winterwonderland wil creëren. Combineer een of meer van deze planten met een wit tafelkleed, witte kaarsen en transparante glazen en breng kleur aan het geheel met lichtblauwe servetten. Houten details geven een beetje warmte aan dit ijzige landschap.’

Bron en foto’s: www.orchids.eu/Bloemenbureau Holland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties