Capi Europe presenteert collectie met CO2 Neutral label

Voor zijn klimaatneutrale productie heeft het Nederlandse bedrijf Capi Europe het label CO2 Neutral Company ontvangen. Elke pot uit de Made in Holland-collectie wordt vanaf december voorzien van dit keurmerk.

Capi Europe is naar eigen zeggen de eerste in de branche met dit label en is blij met de belangrijke mijlpaal. Het bedrijf ziet echter nog veel meer mogelijkheden om haar duurzame visie ten volle waar te maken. ‘Dit is pas het begin’ aldus eigenaar Toine van de Ven. ‘We leveren onze Made in Holland-collectie over de hele wereld: Australië, Azië, Canada, het Midden-Oosten en natuurlijk Europa. We zijn trots op ons succes, maar weten als geen ander dat daar een grote verantwoordelijkheid bij hoort. Vooral als het gaat om het milieu. We doen wat we kunnen, passen aan waar we kunnen en compenseren de rest. We werken 100% klimaatneutraal, maar hebben natuurlijk als doel om ook zonder compensatie CO2-neutraal te worden.’

Klimaatinspanningen

Het CO2 Neutral Label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen, actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaatinspanningen. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vincotte.

‘We zien wat voor consequenties de klimaatverandering heeft op onze samenleving. We voelen een enorme en oprechte drang, of liever gezegd plicht, om mede het tij te keren. Recyclen kan iedereen, maar er kan zoveel meer. We pakken elke verbetering op die maar enigszins mogelijk is. Dat zit in ons DNA. Uiteindelijk wil je naar een situatie toe waarbij het voor het milieu beter is om bloempotten te produceren dan om niets te doen’, aldus Toine.

De producten van Capi Europe zijn 100% recyclebaar, hebben een zeer lange levensduur en tien jaar garantie. Het bedrijf doet ook aan reshoring: met de productie in Nederland bespaart het 80% energie ten opzichte van traditioneel rotatiegieten. Binnenkort draait het hele bedrijf op zonne-energie en op termijn gaat het ook produceren met biobased materialen. ‘Dit CO2-keurmerk is voor ons een volgende stap in de goede richting. Onze missie is niet voor niets Grow a greener life; we hebben de plicht voor toekomstige generaties te zorgen.’

Project Zambia

Capi Europe neemt voor zijn klimaatcompensatie deel aan het COMACO Landscape Management Project dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert in Zambia. De belangrijkste doelstellingen van het project zijn het verminderen van ongecontroleerde ontbossing en het vergroten van de netto bosbedekking.

Bron en foto’s: Capi Europe  

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties