Carline Refuge eerste op Skills The Finals

Carline Refuge (19) won vrijdag 22 maart goud op het NK Bloembinden tijdens Skills The Finales, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Carline liet negen andere finalisten achter zich. Carline zit in het laatste jaar van de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle. Tiffany van Lenten werd tweede en Demi Noorlander derde.

Bij de wedstrijd gingen de deelnemers drie dagen lang aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniekkeuze en specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen.

Winnares Carline Refuge aan het werk.

Voor Zone.college is het de tweede keer dat de gouden medaille voor bloembinden mee naar huis gaat. De school won vorig jaar met Esther Weijenberg. Carline maakt kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens de internationale beroepenwedstrijden EuroSkills en WorldSkills.

BBQ-frame

In de voorbereiding liet tweedeprijswinnares Tiffany van Lenten een BBQ-frame lassen, dat zij als ondergrond gebruikte voor één van de opdrachten. Vooraf trainde zij veel op haar pitch, de kostprijsberekening en natuurlijk op haar bloembindtechnieken. Veel ervaring deed zij op tijdens haar buitenlandstage in Noorwegen en ze werkte ook mee aan een groot arrangement in Philadelphia. ‘Nadat Tiffany op school de kwalificatierondes had gewonnen, hebben wij een plan van aanpak gemaakt. Daarmee heeft zij zich supergoed voorbereid, met ondersteuning van school, stagebedrijf én het thuisfront. Maar uiteindelijk moet ze het zelf doen en dat heeft zij laten zien en keihard gewerkt. Tiffany heeft talent, doorzettingsvermogen en wil slagen in het vak. En dat gaat haar lukken! Zij heeft nu al haar eigen bedrijf ‘By Tiffany’ en doet ook al ‘bloem-klussen’. Ik ben hartstikke trots op haar’, aldus begeleidend docent Karin Pasman.

Tiffany van Lenten bij een van haar arrangementen.

Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond van 20 tot en met 22 maart plaats in de RAI in Amsterdam en is het grootste beroepenevent van Nederland. In totaal deden er duizend studenten uit heel Nederland aan mee. Skills The Finals is een belangrijke kweekvijver voor de arbeidsmarkt.

Bron en foto’s: Zone.college, Lentiz en Tiffany van Lenten

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties